Petitgrain

,

Citrus aurantium – Petitgrain. Flacon 15 ml

Uleiul esențial de Petitgrain este obținut din portocalul amar, utilizat din timpuri străvechi în cadrul practicilor de vindecare tradiționale. Există trei uleiuri esențiale derivate din portocalul amar. Uleiul esențial de Petitgrain este distilat din frunzele și crenguțele pomului fructifer, uleiul esențial Neroli este distilat din flori, iar uleiul de Portocală amară este produs prin presarea la rece a cojii fructelor. Prin faptul că obține uleiul esențial de Petitgrain din Paraguay, ca parte a inițiativei Co-Impact Sourcing™, doTERRA sprijină proiectele necesare de dezvoltare a comunităților rurale și asigură un venit diversificat micilor fermieri. Această abordare oferă o alternativă viabilă din punct de vedere economic la despădurit, aducând o contribuție enormă la protejarea peticelor rămase din Pădurea tropicală atlantică din estul Paraguayului.

Utilizări
Se combină bine cu alte uleiuri de citrice, cum ar fi Cassia, Scorțișoară, Eucalipt, Mușcată și Lămâiță.
Amestecă uleiul esențial de Petitgrain cu o cremă hidratantă pentru față și folosește-l pentru a atenua imperfecțiunile tenului.

Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Beneficii primare
Induce sentimente de relaxare când este aplicat local.
Reduce aspectul imperfecțiunilor pielii.

Descriere aromatică
Proaspăt, floral, ușor ierbaceu

Metodă de extragere
Distilare cu abur

Partea plantei
Frunză, ramură tânără

Constituenți principali
Acetat de linalil, linalool, alfa-terpineol