Grapefruit

,

Citrus X paradisi – Grapefruit . Flacon 15 ml

Supranumit fructul interzis și una dintre cele Șapte Minuni ale Barbadosului, grapefruitul a apărut pentru prima dată în documente scrise în 1750, prin grija reverendului galez Griffith Hughes. Denumirea de grapefruit este atribuită faptului că aceste fructe cresc în ciorchini asemănători strugurilor (grapes în engleză). Cunoscut pentru gustul său răcoritor și acrișor, grapefruitul este fructul rotund, galben-portocaliu, al unui arbore de citrice veșnic verde. Uleiul esențial de Grapefruit este obținut din coaja acestui fruct și este apreciat pentru numeroasele sale utilizări și beneficii. Pe lângă faptul că oferă o aromă puternică în diverse preparate culinare, grapefruitul este cunoscut și pentru proprietățile sale purificatoare și de curățare.

Utilizări
Adaugă o picătură la apa de băut.
Pentru a da o notă proaspătă smoothie-ului tău preferat, adaugă o picătură de ulei esențial de Grapefruit.
Adaugă-l la rutina de îngrijire a tenului adolescenților, pentru ameliorarea coșurilor (evită expunerea la soare).

Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicare.

Beneficii primare
Aromă alimentară răcoritoare și acrișoară, pentru o mare varietate de rețete.
Binedispune.

Descriere aromatică
Citric, floral, fructat

Metodă de extragere
Presare la rece

Partea plantei
Coaja fructului de grapefruit

Constituenți principali
d-Limonen