Fenicul / Fennel

,

Foeniculum vulgare – Fennel. Flacon 15 ml

Feniculul poate crește până la o înălțime de doi metri și are frunze delicate, asemănătoare unor pene. Istoria utilizării Feniculului datează din timpuri străvechi, când, se spune, războinicii romani consumau Fenicul pentru a deveni puternici și pregătiți pentru bătălie. Uleiul de Fenicul este cunoscut în special pentru aroma și gustul său inconfundabil de lemn dulce.

Utilizări
În loc să te răsfeți cu dulciuri, pune o picătură din acest ulei în apă sau ceai și bea pentru a-ți satisface pofta de dulce.
Masează-l pe piele diluat cu ulei cărăuș, pentru a favoriza relaxarea.
Adaugă-l la deserturi, pentru o aromă mai bogată.

Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Beneficii primare
Conferă o aromă și un gust minunat de miere și lemn dulce.
Aroma sa calmantă favorizează relaxarea.

Descriere aromatică
lemn dulce, dulce, miere

Metodă de extragere
Distilare cu aburi

Partea plantei
Sămânță

Constituenți principali
E-anetol, fenchol, α-pinen