Cuișoare / Clove

,

Eugenia caryophyllata – Clove. Flacon 15 ml

Beneficiile și utilizările cuișoarelor datează încă din antichitate, în China, India și alte părți ale lumii. Uleiul esențial de Cuișoare este obținut din mugurii nedeschiși ai florilor unui arbore veșnic verde. Mugurii de cuișoare conțin o cantitate semnificativă de eugenol, o substanță chimică activă care conferă acestui ulei esențial o aromă energizantă și o gamă largă de beneficii. Cuișoarele se utilizează de mulți ani la realizarea de preparate dentare, bomboane și gumă de mestecat, datorită aromei și capacității lor de curățare a gurii. Ca mirodenie în bucătărie, uleiul de Cuișoare conferă o aromă condimentată oricărui fel de mâncare sau desert.

Utilizări
Datorită caracteristicilor sale calde condimentate, uleiul esențial de Cuișoare este completarea perfectă pentru rețetele tale preferate de toamnă sau de sărbători.
Înainte să te speli pe dinți, pune o picătură de ulei de Cuișoare în 125 ml de apă și folosește soluția la gargară
Adaugă o picătură de ulei de Cuișoare pe periuța de dinți înainte de a pune pasta, pentru a avea dinți curați și respirație proaspătă.

Indicații de utilizare
Uz intern: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
A se dilua înainte de utilizare. Folosiți o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.

Beneficii primare
Se utilizează frecvent drept condiment la gătit.
Contribuie la curățarea dinților și a gingiilor.

Descriere aromatică
Foarte condimentat, cald, lemnos, cu o notă de bază de piele tăbăcită

Metodă de extragere
Distilare cu aburi

Partea plantei
Mugur

Constituenți principali
Eugenol