Coriandru (frunză) / Cilantro

,

Coriandrum sativum – Cilantro. Flacon 15 ml

Un celebru ingredient culinar, uleiul de Coriandru (frunză) este extras dintr-un tip de ierburi cunoscute pentru numeroasele lor utilizări în bucătărie și la îngrijirea corpului. Concentrând toate beneficiile plantei din care este extras, uleiul de Coriandru are o aromă bogată, putând fi utilizat în multe preparate culinare diferite, printre care sosuri, salate, cărnuri și guacamole. Aplicat local, uleiul de Coriandru are proprietăți deosebite de calmare și răcorire a pielii.

Utilizări
După o masă grea și îmbelșugată, amestecă o picătură de ulei de Coriandru cu 125 ml de lichid și bea încet.
Combină uleiul de Coriandru cu uleiuri de citrice, pentru o aromă proaspătă de ierburi.
Încearcă să înlocuiești coriandrul verde cu 1 picătură de ulei esențial de Coriandru în toate rețetele tale preferate de guacamole, sosuri și salate.

Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Folosiți doar diluat. Nu consumați mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.

Beneficii primare
Conferă o aromă proaspătă și gustoasă mâncărurilor.
Aroma sa împrospătează și facilitează respirația.

Descriere aromatică
Proaspăt, cu aromă de ierburi, dulce, înțepător

Metodă de extragere
Distilare cu aburi

Partea plantei
Frunză

Constituenți principali
Linalool, trans-2-decenal