Copaiba

,

Copaiba. Flacon 15 ml

Uleiul esențial de copaiba este obținut din rășina arborelui copaiba, care poate depăși 30 de metri înălțime și crește în zona tropicală a Americii de Sud. Uleiul de copaiba este utilizat pe scară largă în produse cosmetice cum ar fi săpunuri, creme, loțiuni și parfumuri. Încă din secolul al XVI-lea, uleiul esențial de copaiba a fost utilizat în cadrul practicilor medicale tradiționale de către nativii din nordul și nord-estul Braziliei.

Utilizări
Adaugă 1 picătură la loțiunea de corp sau crema hidratantă pentru ten, pentru a-ți menține pielea curată și fără imperfecțiuni și a reduce apariția coșurilor.
Pune 1 picătură în cadă, pentru o baie relaxantă, cu efect de revitalizare a pielii.
Diluează-l cu ulei cărăuș și aplică-l cu mișcări circulare înainte de machiaj, pentru a obține o luminozitate naturală și sănătoasă.

Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Aromatizant alimentar: Adaugă o picătură în mâncare.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.

Metodă de extragere
Distilare cu abur

Partea plantei
Copaifera reticulata, officinalis, coriacea și langsdorffii (rășină)