Fondată în 2008, doTERRA a fost dezvoltată, având la bază misiunea de a împărtăși uleiurile esențiale de grad testat cu întreaga lume. După ce au observat pe cont propriu beneficiile incredibile ale utilizării acestor resurse prețioase, un grup de profesioniști din domeniul sănătății și afacerilor și-au propus să transforme această misiune în realitate. Aceștia au înființat o companie și au numit-o doTERRA, un derivat din limba latină care înseamnă „Darul pământului”.

Primul obstacol de depășit a fost, totuși, acela de a stabili un standard de calitate într-un domeniu care nu avusese niciodată un standard. Nu a fost suficient doar să pună uleiurile esențiale la dispoziția familiilor din întreaga lume; fondatorii doTERRA și-au luat angajamentul să furnizeze doar cele mai pure și cele mai calitative uleiuri esențiale pentru ca familiile să știe cu siguranță că folosesc numai cele mai bune produse pentru a susține sănătatea și starea de bine pentru cei dragi. Acest angajament a condus la crearea unui nou standard de calitate: CPTG Certified Pure Tested Grade®.

A împărtăși cu alții uleiurile esențiale este o experiență unică, iar fondatorii doTERRA și-au dat seama că va fi necesar un model de vânzări la fel de unic. Pentru a facilita în mod optim experiențele cu uleiurile esențiale, doTERRA utilizează un model de vânzări directe ce permite distribuitorilor să lucreze cu clienții spre deosebire de marketingul în masă. Această abordare mai individualizată permite utilizatorilor să experimenteze pe cont propriu puterea incredibilă a uleiurilor esențiale, dezvoltând în același timp relații de încredere. Acest model a creat, de asemenea, oportunitatea ca persoanele și familiile să-și îndeplinească visurile de independență financiară. Peste 2 milioane de consultanți utilizează și comercializează în prezent produsele doTERRA în întreaga lume.

Având sediul central într-o clădire de ultimă generație din Pleasant Grove, Utah, doTERRA continuă să depună eforturi susținute pentru a-și duce la îndeplinire viziunea de a oferi tuturor familiilor din întreaga lume beneficiile uleiurilor esențiale, ce sprijină sănătatea.